SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dvärsätts Bollklubb

Norra Lits IF
0 - 6
Dvärsätts BK
Norra Lits IF0 - 6Dvärsätts BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 23 september, 13:00
Plats:Ringsta IP
Tävling:
Matchnummer: 090110079
Samling:11:30
Matchen mot Norra Lit! En målfest!
2018-09-24 16:31
Norra Lit - Dvärsätts BK 0-6 (0-4)
Mål: Oscar 2, Felix, Lindmalm, Östling, Mohammad.

Fint spel och många mål på gemytliga Ringsta IP.

Det var två lag som ville spela fotboll som möttes på Ringsta IP under söndagseftermiddagen. Legendariske coachen i Norra Lit, Tommy Engstrand, har alltid förespråkat kortpassningsspel och denna upplaga av Norra Lit är inget undantag. Detta är också vår målbild med vår fotboll, även fast en stickare i djupet när tillfälle ges inte behöver vara fel.

Norra Lit är faktiskt spelmässigt piggast första kvarten, men Dvärsätt är klart effektivast. Efter att Oscar slagit in en målvaktsretur, jag lyckades pricka in ett skott utanför straffområdet och Calle Lindmalm nickade in en hörna, var väl matchen i praktiken ganska avgjord redan där.

Efter 0-3 i baken börjar också orken tryta hos hemmalaget och vi tar över ganska rejält. Glädjande nog är att vi denna match förflyttar bollen högre upp i banan, i stället bara för att vända sida i backlinjen. Något ribbskott och missat friläge senare gör Oscar 4-0 innan halvtidsvilan.

Trots ledning 4-0 och mängder med målchanser påtalar vi ändå att vi behöver bli snabbare i omställning anfall-försvar. Norra Lit har faktiskt möjligheter att straffa oss, men glädjande nog visar Patrik Hemå att gammal är äldst.

Andra halvlek blir en ganska ensidig historia där vi har bollen och försöker spela oss igenom. 5-0 målet av Anton Östling är dagens vackraste, då bollen går som ett snöre genom laget, innan Östling själv sätter bollen i bortre krysset.

Norra Lit spelar fint i backlinjen och på mittfältet, men fastnade sedan oftast på vår för dagen eminenta backlinje.

Efter dryga timmen börjar vi rotera på hela dagens bänk, och pigga spelare med mycket energi kommer in. Mohammad är som alltid sugen att utmana från sin vänsterkant och 6-0 målet från hans sida är elegant. Förbi två spelare med sin snabbhet och sedan en lobb över målvakten – ett riktigt klassmål!

När dagens duktiga domartrio från Strömsund blåser i pipan för fulltid är ett väl godkänt dagsverke gjort.

I och med att Hallen förlorade mot Ope 2 med 0-1 har vi nästa söndag kl 13.00 chansen att säkra seriesegern på hemmaplan mot Ragunda. Vi hoppas att många vill komma och heja fram oss!

/Felix Persson


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 17/10 14:00
0 - 1  
Tor 8/10 19:30
2 - 0  
Sön 4/10 16:00
5 - 3  
Sön 27/9 13:00
2 - 1  
Sön 20/9 15:00
2 - 1  
Sön 13/9 15:00
5 - 3  
 
 
Huvudsponsor
Övriga sponsorer
Stötta oss!