Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Dvärsätts Bollklubb

Dvärsätts BK
3 - 1
Fåkers IK
Dvärsätts BK3 - 1Fåkers IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 16 september, 12:00
Plats:Hallgärdet 1
Tävling:
Matchnummer: 090110071
Samling:10:30
Bruten förlustsvit - Matchen mot Fåker IK!
2018-09-17 21:35
Efter två raka förluster bröt Dvärsätts BK den negativa trenden mot Fåker.

Dvärsätts BK-Fåker 3-1 (1-0)
Mål: Oscar Strandeberg 3

Det var ett revanschsuget Dvärsätts BK som tog emot Fåker på Lövudden vid lunchtid under söndagen. Friska höstvindar med inslag av sol gjorde att väderförhållandena var behagliga. Även om det inte går att prata så mycket historik när det kommer till Dvärsätts BK, går det i alla fall att konstatera att vi ofta haft problem med just Fåker. Under fjolåret förlorade vi båda mötena mot klubben, och i år vann vi vårmötet med endast 1-0.

Även denna match skulle visa sig bli jämn. Efter förlusterna mot Berg och Hallen, där de sistnämnda går som tåget och har tagit in mycket på oss i tabellen, har gjort att självförtroendet kanske varit lite stukat på slutet. Trots detta har träningarna de senaste veckorna sett väldigt bra ut och intensiteten varit god, därför kändes det bara som en tidsfråga innan bollarna skulle börja studsa rätt för oss igen.

Vår matchplan är ingen hemlighet, utan oavsett motstånd är vårt mål att göra två saker: rulla boll och pressa högt. Ibland kanske inte det är det mest effektiva på just Lövudden, men vi vill hellre jobba fram en tydlig spelidé som vi själva i längden kan bli bättre av.

Som förväntat har vi mycket boll och skapar ett gäng halvchanser, men Fåker är inte ofarliga i sina kontringar. Flera gånger i den första halvleken lyfter de bollen över vår backlinje som inte tar tillräckligt med djup, men Victor Melander är alert och räddar samtliga försök från Fåker-spelarna.

Efter dryga halvtimmen kommer vi förbi på vänsterkanten och skyttekungen Oscar Strandeberg befinner sig som så ofta förr på rätt plats vid rätt tid och gör 1-0.

Uddamålsledningen är intakt till pausvilan, där det ändå påtalas vissa förbättringsområden: tydligare djup i backlinjen och vara lite mer tålmodiga på sista tredjedelen.

Vi har direkt bud på att göra 2-0 i den andra halvleken, men i stället kvitterar Fåker i minut 48 efter en frispark från dryga 35 meter som letar sig hela vägen in i mål.

Ett mål i baken kommer aldrig lägligt, men precis som mot Hallen kändes just detta tillfälle som en mental käftsmäll. Vi fortsätter ändå att rulla boll och kommer till några halvchanser, men allt som oftast är den duktiga mittbacksduon, med kaptenen Niklas Moe i spetsen där och rensar undan. Glädjande nog har vårt tydligare djup i backlinjen gjort skillnad, då Fåker knappt skapar en målchans i andra halvleken. Det trista är när domaren Kristian Kumpulainen berättar att 75 minuter är spelade har vi inte gjort det heller.

Men med kvarten kvar ökar vi farten. Några byten ger ny energi och efter ett högt inspel blir inhopparen Clement Kabogoza nedsprungen av Fåkers målvakt. Oscar Strandeberg är kyligheten själv från straffpunkten och 2-1 är ett faktum.

Med 2-1 ledning i hand känns det som en tyngd släpper från våra axlar. Kort efter 2-1 målet vinner vi bollen högt och ett sådant friläge missar inte seriens bäste målskytt. 3-1 Dvärsätt efter tre mål av Oscar.

Sista tio minuterna av matchen rullar Dvärsätt mest av tiden. Fåker slår en ny lång frispark på tilläggstid som letar sig in i nätmaskorna, men domaren har vinkat för offside.

Otroligt skönt med tre poäng, och även om spelet kanske inte är där vi vill vara, så gjorde vi det viktigaste av allt: vi kämpade och gav allt vi hade.

Jag vill ändå lyfta fram Fåker och för mig förblir det en gåta att de ligger sist i tabellen. Deras mittbacksduo är i mitt tycke en av seriens bästa.

I Dvärsätt förtjänar tremålsskytten Oscar Strandeberg beröm, men bäst på plan var mittbacken Niklas Olsson. Snabb som vinden och hård som granit – om denna pojk inte börjat spela fotboll riktigt när han var 23 år (i dag 26) hade han knappast huserat i division 5 i dag.

Nu laddar vi batterierna för bortamatch mot Norra Lit nästa söndag kl 13.00. Allt tyder på ett spännande race mot Hallen in till sista omgången, då Hallen-pöjkarna endast är två poäng bakom oss i tabellen.

/ Felix Persson


<< Tillbaka

Spelade matcher
Sön 15/9 14:00
0 - 4  
Lör 7/9 13:00
4 - 3  
Ons 28/8 18:30
1 - 2  
Fre 23/8 18:45
2 - 2  
Ons 14/8 19:30
1 - 1  
Fre 9/8 19:15
3 - 1  
 
 
Huvudsponsor
Övriga sponsorer
Stötta oss!