SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dvärsätts Bollklubb

Hallens SK
3 - 1
Dvärsätts BK
Hallens SK3 - 1Dvärsätts BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 september, 15:00
Plats:Hallgärdet 1
Tävling:
Matchnummer: 090110068
Samling:13:30
Ny förlust! Matchen mot Hallen.
2018-09-10 21:35
Hallen-Dvärsätt 3-1 (2-0)
Mål: Mathias Lundkvist.

Efter den svaga insatsen mot Berg var det ett revanschsuget Dvärsätt som gästade ett formstarkt Hallen. Men trots en spelmässigt godkänd insats blev det en ny förlust.

På trivsamma Hallgärdet hade både en stor åskådarskara och Mittmedia-tv samlats för att bevaka toppmatchen i division 5. Innan matchen hade vi lagt mycket tid av vikten att ta kampen och försöka spela bollen efter backen. Just detta tycker jag vi att lyckades med ganska bra matchen igenom, trots detta blir det alltså förlust med 1-3.

Efter en pigg start från DBK:s sida åker vi på en riktig käftsmäll i åttonde minuten där yrvädret Victor Edholm utnyttjar ett bolltapp och får friläge, vilket Victor utnyttjar med bravur. Trots baklängesmålet reser vi oss bra. Vi har ett stort bollinnehav och skapar ett flertal chanser. Johan Andfjäll träffar ribban med ett långskott. Ett inlägg hamnar tillslut i stolpen och Christoffer Sjöqvist är nära att sätta sitt friläge. Tyvärr för vår del hamnar inte bollen i mål och träffar vi mål är målvakten Hans Wågegård felfri i sitt agerande. Strax innan halvtidsvilan får Hallen sitt andra läge i den första halvleken och gör mål även där. Med DBK-ögon sett känns det förstås bittert, men effektiviteten och det uppoffrande försvarsspelet Hallen bjuder på måste man ändå imponeras över.

Trots underläge är tongångarna positiva i halvtidsvilan. Känslan är att detta kan vi vända. Undertecknad får ett friläge från vänsterkanten direkt i inledningen men lyckas inte heller denna gång överlista Hans Wågegård. Strax efteråt, i matchminut 49, får Victor Edholm ett nytt läge och prickskjuter vackert in 3-0 utanför straffområdet.

Vi försöker att resa oss igen, men känns i ärlighetens namn ganska mentalt stukade. Båda lagen byter målchanser i den andra halvleken och resten av matchen är ganska avslagen. DBK har det mesta av bollen, men Hallen är alltid farliga på sina kontringar. Mathias Lundkvist tröstmålar (grattis till första målet i klubben) i minut 85, men närmare än så kommer vi inte.

Hallen förtjänar stort beröm för sin lagmoral, kampvilja och välorganiserade försvarsspel. Framför allt mittbackarna Emil Wahlén (snabbhet) och Viktor Hansson (en jätte i luften) förtjänar att premieras.

Detta var ändå ett klart fall framåt gentemot Bergmatchen, då vi var rent ut sagt usla. Så trots bitterheten efter en ny förlust är ändå känslan att hösten kommer avslutas på ett bra sätt.

Med tanke på att Hallen visar en sådan fin form är risken stor att vi kommer behöva vinna samtliga matcher som är kvar. Vi har just nu en ledning på två poäng när fyra matcher återstår. Nästa match är mot Fåker på söndag kl 12.00 på Lövudden. Kom och stötta oss då!

/Felix Persson


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 17/10 14:00
0 - 1  
Tor 8/10 19:30
2 - 0  
Sön 4/10 16:00
5 - 3  
Sön 27/9 13:00
2 - 1  
Sön 20/9 15:00
2 - 1  
Sön 13/9 15:00
5 - 3  
 
 
Huvudsponsor
Övriga sponsorer
Stötta oss!