SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dvärsätts Bollklubb

Frösö IF 2
3 - 6
Dvärsätts BK
Frösö IF 23 - 6Dvärsätts BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 24 augusti, 20:00
Plats:Länsförsäkringar AC 1
Tävling:
Matchnummer: 090110057
Samling:18:30
Matchen mot Frösö IF 2 - Borta!
2018-08-26 18:23
Frösö IF 2 - Dvärsätts BK 3-6 (0-4)
Mål: Felix Persson 3, Oscar Strandeberg 2, Christoffer Sjöqvist.

Sen fredagsmatch på Frösön och trots tabelläget fanns inga tecken på underskattning från DBK:s sida. Tvärtom, Petter och Felix var som alltid tydliga med matchplanen som i huvudsak bygger på att snabbt erövra och vårda boll. Känslan är att vi kommer ut riktigt taggade och trycker på framåt med ett fint anfall direkt efter avspark, detta anfall resulterar i en hörna och efter ett fint inspel av Oscar kan Felix nicka in 1-0 redan i första matchminuten!
Efter målet utnyttjar vi konstgräs-underlaget med att rulla mycket boll ända från backlinje upp till sista tredjedelen, Frösön har ett vasst anfallspar som hotar några gångar men det mynnar aldrig ut i några hetare målchanser för hemmalaget. Istället är det vi som kopplar ett järngrepp om matchen, två fina mål av Oscar där det ena kommer efter en elegant framspelning av kapten Gundt och ett mål av Toffe som placerar in en boll i bortre hörnet. När domaren blåser för halvtidsvila har vi en betryggande 4-0-ledning och det fanns egentligen inte mycket att klaga på i omklädningsrummet, direktiven löd att inte ta något för givet utan att fortsätta på samma spår, oavsett försprånget på resultattavlan. 
Och på samma spår startade vi åtminstone, inledningen på andra halvlek speglade den första ganska bra men efter dryga kvarten spelad visar Frösön sina offensiva kvaliteter. Första reduceringsmålet skulle komma efter ett inspel från straffområdeskanten och det andra kommer bara några minuter senare efter en tilltrasslad situation i straffområdet. 2-4 och dryga halvtimmen kvar innebar att detta var långt ifrån över. Men likt många andra matcher denna säsong låter vi oss inte stressas utan vi skakar istället av oss målen, något jag tycker är en skillnad jämfört med föregående säsong och som pekar på att vi har utvecklats mentalt som lag. Felix andra mål för kvällen kom efter en frispark från Oscar och med 2-5 på tavlan fick vi lite andrum. Frösön skulle dock inte ge upp, 3-5 kommer kort därefter men firma Strandeberg-Persson skulle visa sig vara skoningslös även denna kväll. Efter att Oscar retfullt släpper förbi en passning mellan sina fötter och därmed ställer hela Frösöns backlinje kan Felix avancera helt ensam mot hemmalagets målvakt, iskallt rullas bollen i nät och slutresultatet 6-3 är spikat. 
Matchen fick dock avbrytas ca. fem minuter tidigare efter en hård kollision där en Frösö-spelare blir liggandes. Hela DBK skickar våra varmaste hälsningar för ett snabbt tillfrisknande.

Tack för att ni läste!
Johan Larsson


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 17/10 14:00
0 - 1  
Tor 8/10 19:30
2 - 0  
Sön 4/10 16:00
5 - 3  
Sön 27/9 13:00
2 - 1  
Sön 20/9 15:00
2 - 1  
Sön 13/9 15:00
5 - 3  
 
 
Huvudsponsor
Övriga sponsorer
Stötta oss!