SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Dvärsätts Bollklubb

Dvärsätts BK
9 - 1
Ope IF 2
Dvärsätts BK9 - 1Ope IF 2

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:ons 15 augusti, 19:00
Plats:Lövuddens IP
Tävling:
Matchnummer: 090110051
Samling:17:30
Matchen mot Ope IF 2 - Hemma!
2018-08-17 16:40
Mål: Felix Persson 2, Oscar Strandeberg 2, Calle Lindmalm, Murteza Hejdari, Christoffer Sjöqvist, Rasmus Gundt, självmål.

Det blev en målrik tillställning under höstomgångens första match på Lövudden.

Micke och hans kollegor på kommunen har under sommaren gjort ett fantastiskt jobb med planen. Aldrig tidigare under DBK:s treåriga existens har Lövudden varit lika fin, därav fanns förutsättningarna för att i alla fall spela hyfsad kortpassningsfotboll under onsdagskvällen.

Inledningsvis var dock Ope piggast. De rullade bollen fint och det unga gardet var rappare än ett trögstartat hemmalag. Det kändes därför inte orättvist när bortalaget tog ledningen genom Jonathan Nenzén i matchminut sju.

Målet blev dock en väckarklocka för DBK. Efter flera målchanser, där undertecknad bland annat missade ett friläge, lyckades Rasmus Gundt kvittera efter en målvaktsretur efter dryga 20 minuter.

Kort därefter tar vi ledningen och efter 2-1 målet är känslan att modet går ur Ope medan självförtroendet blir på topp hos Dvärsätt.

Efter flera högkvalificerade målchanser gör vi 3-1 precis innan halvtidsvilan. Ett hårt inspel av Anton Östling styrs in av en Ope-spelare.

Andra halvlek kommer uteslutande att handla om hemmalaget. Hela seriens skyttekung Oscar Strandeberg har nu styrt in siktet och gör två mål inom loppet av några minuter.

När dryga 60 minuter är spelade rullar vi på hela dagens bänk, och flera hungriga spelare vill komma in och visa vad de går för. Och vilka inhopp de svarar för!

Calle Lindmalm gör sina första minuter i årets division 5 och nickar mycket snyggt in 6-1. Murteza Hejdari gör sitt första mål någonsin i DBK-tröjan med ett mål som seglar upp som en kandidat för "årets mål" i DBK-lägret. Energiknippet Christoffer Sjöqvist bidrog som vanligt med frenesi och löpmeter. Mannen från grannbyn, Rödön, gjorde också 8-1. När dagens domare Andreas Olsson, för övrigt alltid lika duktig, blåser för slutsignal har vi även hunnit gjort 9-1.

Sammanfattningsvis finns inte mycket att klaga på. Vi är lite tröga i inledningen och för långsamma i våra överflyttningar, annars känner jag bara beundran för den energi, moral och effektivitet våra spelare visar. Det var två mycket nöjda tränare efter matchen!

Hela laget kan sova gott efter insatsen, men ett extraplus till vänsterbacken Simon Henriksson som svarade för en felfri insats. Det är också glädjande att vår lagkapten Victor Gundt åter är tillbaka på fotbollsplanen. En korsbandsskada biter inte på ett lejon, right?

Nu laddar vi batterierna för fullt inför fredagens match mot Frösö 2.

/Felix Persson.


<< Tillbaka

Spelade matcher
Lör 17/10 14:00
0 - 1  
Tor 8/10 19:30
2 - 0  
Sön 4/10 16:00
5 - 3  
Sön 27/9 13:00
2 - 1  
Sön 20/9 15:00
2 - 1  
Sön 13/9 15:00
5 - 3  
 
 
Huvudsponsor
Övriga sponsorer
Stötta oss!